Monday, 7 September 2015

LITTLE CALIPH WANGSA MAJU

Program Pra sekolah bermula seawal usia 4 tahun, tetapi ada syaratnya, anak tidak dibenarkan memakai pampers, sebab teacher bagitau kat sini sekolah bukan taska!!

Kenapa dalam banyak-banyak Tadika saya pilih Little Caliph?
Saya ni jenis cepat terpengaruh juga sebenarnya, terpengaruh dengan keadaan sekeliling, pergaulan sekeliling, itu antaranya

lagi satu sebab ni ha:
Read & solat by 4 years old, but my dotter turn to 5years old next year.

Intend to send our children to kindergarten islamic while speaking in English. 

ini antara asbabnya.

Open day on 5/9/15, start from 10-12noon, briefing from principals, see the clasroom, fitting uniform, fill out the registration form, my dotter loved very much. 



FEES STRUCTURE 2016

dah selesai register my dotter ni hari-hari tanye bila nak dapat uniform, puas la hari-hari melayan soalan yang sama keluar dari mulut dia.

Fees untuk rujukan bagi tahun 2016.

  1. Registration Fee - FOR NEW STUDENTS ONLY RM100
  2. Monthly School Fee-RM280.00
Total Up For registration around RM1900.00 (dah termasuk booking)

For Booking RM500.00

1st day hantar dia kat sekolah, tentulah baba dia. Baba dia tinggalkan aje sebab rules kat situ parent not allowed to enter. kalau nak melawat kawasan tengok kelas kena datang masa open day.

Time pick up jam 11.30am. Oleh kerana hari pertama dan transport yang pick up anak saya tu 1st time nak pick up anak, makanya 11.30 ibu dah berada kat little caliph..
ops sebelum tu nak bagitau masa daftar, saya daftar di Little Caliph wangsa maju Sek. 6 belakang Hero, tetapi lepas register cikgu info ada new Branch kat Sri Rampai Bangunan Hedgeford tepi jalan jer rasanya area tu sek 10. Sebab apa saya pilih Sri rampai Branch? sebab waktu pembelajaran bermula pagi, if saya pilih wangsa maju branch waktu pembelajaran adalah petang, if petang saya kena berkejaran keluar pejabat pick up dia, jika saya lewat dari jam 6pm rm10 caj on the dot time pick up. If pagi baba dia boleh hantar, time pick up boleh arrange transport hantar ke rumah pengasuh.

ALhamdulillah day one sehingga saya update entry  ketika dan saat ini, banyak sangat improvement anak saya.

bab membaca surah-surah tu lancar , doa dhuha, solat pun step by step dia boleh buat, 
dari segi bacaan abc pun bagus, cuma masih belum mengeja.

Banyak aktiviti dan pendedahan yang anak saya dapat.

Bab komplen cikgu garang, cikgu marah tu biasa ler...dia buat salah mestilah kena tegur...hiii.

saya sertakan no. contact principle teacher Fauzani kat sini yer:
012-6870231

Atau boleh tengok aktiviti anak-anak kat fb:Little Caliphs Sri Rampai


semoga info ini bermanfaat untuk parents kat luar sana.