Friday, 5 October 2012

Alfalfa



Alfalfa : Kelebihan & manfaat tidak terhad kepada jantina (maknanya lelaki & perempuan boleh ambil).

Jom kita tengok apa yang spesiaalll sangat dengan alfalfa ???? actually kat atas tu saya dah list pun.

1. Tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian.
2. Membantu masalah penghadaman & pencernaan.
3. Membantu masalah sembelit / tak lawas
4. Membuang angin dalam badan
5. Membuang toksid (mencuci usus)
6. Meneutralkan asid dalam badan
7. Mencuci buah pinggang dan merawat masalah kencing kotor
8. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
9. Melegakan sakit sendi dan belakang
10. Merawat athma
11. Baik untuk elergi dan Ekzema
12. Merawat masalah keputihan (kaum hawa)
13. Bertindak sebagai kacaip fatimah (kaum hawa)
14. Merawat masalah tidak selesa (sakit) ketika bersama. (kaum hawa)
15.Membesar & menegangkan payudara (kaum hawa)
16. Memulihkan urat selepas bersalin (kaum hawa)
17. Meningkatkan stamina seorang lelaki
18. Mengatasi masalah bau badan / bau mulut
19. Milk booster(ibu yang menyusu)
20. Memberi kelegaan semasa haid (kaum hawa)

ahhahahh betapa banyaknya kelebihan alfalfa, hampir 1500 tahun seluruh dunia menggunakan alfalfa sebagai ubatan herba untuk merawat berbagai jenis penyakit.

,zaman sekarang penyakit tak mengira peringkat umor, awak tak menjaga pemakanan yang sihat dan gaya hidup sihat banyak ler penyakit yang datang hinggap.

KOLESTROL
~pelbagai kajian saintifik telah menunjukkan bahawa ekstrak daun alfalfa boleh membantu untuk menurunkan paras kolestrol serta mengecutkan plak atherosclerotic.
~Alfalfa juga dapat mengawal cells imunisasi dan menghalang badan menyerap kolestrol melalui pemakanan.

KANSER
~ Alfalfa boleh memenuhi peranan penting counteracting kesan negatif ​​kemoterapi digunakan untuk merawat kanser.
garis badan pertahanan pertama terhadap jangkitan adalah sel darah putih, seperti granulosit, leukosit, dan sel-sel T, semasa proses rawatan kemoterapi, bilangan sel darah putih boleh diturunkan, sekali gus meletakkan badan berisiko untuk neutropenia - iaitu dimana satu keadaan yang disebabkan oleh darah berkurangan bilangan sel putih yang menjadikan badan lebih terdedah kepada jangkitan, penyakit, kematian dan. kajian telah menunjukkan alflafa meningkatkan kiraan sel darah putih sebanyak 60%.

dan banyak..banyak ...banyak lagi kelebihan alfalfa.



 Apa kata pengguna Alfalfa????

Saya sendiri pengguna alfalfa...bukan saya saja malahan suami terceeennta pun..eheheh
Nawaitu nak tambah susu memandangkan saya memang fully breast feed my daughter untill now, tetapi ada extra benefit pulak yang saya dapat..
malu nak cerita (pasal personal kan) tapi nak juga kongsi :

Selepas bersalin anak kedua ni saya ada masalah kurang selesa (makna kata lain sakit bila bersama suami) jadi saya jadi ngeri bila nak bersama...tapi saya tak ada buat check up kat klinik pun...sampai la saya consume Alfalfa..ada la kot dekat sebulan after consume(tak ingat)...ait.. tak der plak rasa ketidakselesaan seperti sebelum ini. (mean alfalfa bertindak balas) dalam hati alhamdulillah Ya Allah temukan aku dengan Alfalfa Shaklee.


Testimoni ke2
 
Mengalami masalah peroid yang tidak teratur, setelah menggunakan alfalfa, alhamdulillah period teratur, keputihan tiada, badan terasa ringan.

-Pengakuan verbal kepada saya-
~ Norasmah Mansor~


selamat ber alfalfa sempena promosi Nov. 2012 beli 6 percuma 1
Jom hadiahkan kepada kawan-kawan, sedara mara, adik beradik...dan sesiapa sahaja yang kita sayangi...

-hidup sehat keluarga bahagia-

salam gojes
az