Tuesday, 8 January 2013

VITA-E COMPLEX


Selamat malam, malam yang sepi tanpa ganguan daripada hero & heroin saya, dapat lah saya update blog untuk sharing info dengan uuuoollssss. Malam ni saya nak cerita sedikit pasal  Natural Vita-E  & Selenium With Grape Seed Extract. Jom tengok pengumuman kat bawah, sebelum ni shaklee memberi anda Natural Vita-E & Selenium sahaja. Tapi sekarang improved formula Vita-E ada ekstrak Anggur, yang best dan syiok sangat walaupun ada pembaharuan & penambahan formula harga tetap maintain sama



Kenapa saya pilih Vitamin E Shaklee??

Vita-E complex mengandungi vitamin E (d-alfa tokoferol) asli dari minyak sayuran. Ia juga mengandungi selenium yang melengkapi fungsi vitamin E. 

Setiap kapsul gel lembut memberikan:
•    400IU vitamin E semulajadi dan 10mcg selenium.
•    Membantu dalam memelihara kesihatan baik.

Tanpa perasa, pewarna dan pemanis tiruan.


Sedikit Panduan Untuk Memilih Vitamin E


1. Pilih Vitamin E yg bersumber semulajadi ( boleh lihat pada label.. ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)
2. Cari perkataan mixed tocopherol dlm label
3.Pilih Vit E yg berserta selenium
Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan

Kenapa Shaklee improved formula tambah ekstrak anggur? nak tau tak?

pasal
  • Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
  • Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan50 kali lebih baik daripada vitamin C .. dlm erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan  dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ..
  • Melambatkan penuaan.
  • Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini jugamembantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.




Khasiat & Manfaat yang anda dapat dari Vita-E


  • Vitamin E sejenis antioksida kuat yang boleh larut dalam lemak
  • Berfungsi menyokong kesihatan jantung, otak & prostat
  • Meningkatkan Fungsi peparu, kolon & keimunan
  • Menjadikan anda tampak lebih muda dengan membantutkan penuaan sel yang disebabkan oleh radikal bebas.
  • Merendahkan kadar kolestrol
  • Membantu mencegah Kanser
  • Membantu meningkatkan pengeluaran air mani (lelaki)
  • Membantu dalam perhubungan / keintiman suami isteri
  • Mengurangkan risiko Alzhemir (nyanyuk)
  • Menggalakan Kulit & rambut menjadi sihat
  • Membantu mencegah anemia
  • Mengekalkan kesihatan saraf & otot dalam masa yang sama menguatkan dinding kapilari.
  • Mengurangkan parut
  • Mengurangkan tekanan darah
  • Membantu dalam pencegahan penyakit katarak
  • Meningkatkan prestasi atlet dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan
  • Mengecilkan pori-pori /kedutan
  • Bantu atasi kulit kering, berkudis
Siapa pula yang perlukan Vitamin E ?

Anda yang mengalami masalah alergi hidung spt resdung, athma, bronkitis, batuk, sinussitis, tonsil / sakit tekak, masalah pundi hempedu, hepatitis, penyakit jantung, strok, gout, infeksi saluran urunari, penyakit alzheimer @ nyanyuk, penyakit parkinson, masalah jerawat, jeragat, pigmentasi, eczema, KULIT CANTIK, rambut gugur,masalah mata, ANTI PENUAAN, sindrom pra haid, Menopaus, fibroid, kanser &  tum0r, 

Special tips
VItamin E bukan sahaja boleh dimakan@telan, tetapi bagus jika disapukan pada muka.

Selamat mencuba , Semoga sedikit sebanyak uoolllsss dapat info.


Nak hubungi saya ; jangan segan silu
Tel no. 017*2908954
Fb : Zakiah Zakaria
Emel : as_zr@hotmail.com