Thursday, 21 February 2013

JOM KENALI SHAKLEE

Menukar jenama boleh mengubah hidup anda.

"Memandangkan manusia adalah sebahagian daripada alam, justeru kewujudan kita saling bergantung dengan sumber-sumber alam yang lain"
-Dr. Shaklee


Dalam thun 1956, Dr. Forest C Shaklee mempelopori gerakan untuk menjadikan dunia ini lebih baik.
-Dunia sememangnya tidak boleh dipisahkan dengan alam semulajadi-
Beliau sedar yang kesihatan optimum hanya boleh diperolehi melalui sumber alam semulajadi, sama ada untuk manusia juga yang lainya.
Selama lebih 50tahun , kami bertungkus lumus untuk menghasilkan produk semulajadi yang selamat dan berkesan. Produk yang jug turut dapat memelihara alam semesta.

Selama lebih 50 tahun, generasi demi generasi telah bergantung pada Shaklee dan percaya shaklee.
kenapa? ini kerana shaklee telah membuat sesuatu yang berbeza dari produk yang lain, iaitu mencipta prodek yang SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM.

Sentiasa Selamat (Always Safe)
Keselamatan adalah amat penting di Shaklee dan standard kami tiada bandinganya. Kami menjalankan sebanyak lebih daripda 350 ujian pada setiap ramuan baru untuk bahan pencemaran berbahaya, dan kami menjalankan lebih daripada 80,000 ujian kualiti setahun bagi memastikan ketulenan sebenar dan kebolehan potensi.

Sentiasa Berkesan (Always Work)
Kami bertanggungjawab dalam memberikan produk yang berkesan. Ia terbukti berkesan daripada pemilihan bahan-bahan semulajadi yang paling halus dan tulen sehinggalah bukti kajian sains dan makmal yang terdapat di dalam 90 bahan kajian penerbitan. Kajian yang dijalankan pada tahun 2007 menunujukan bahawa mereka yang mengambil supplemen Shaklee selama lebih daripada 20 tahun mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang mengambil suplemen lain ataupun mereka yang tidak mengambil supplemen langsung.

Sentiasa Mesra ALam (Always Green)
Selama lebih daripada 50 tahun kami telah mennjadi peneraju dalam pergerkan alam sekitar, daripda mencipta satu daripada pencuci biorosot pertama dalam tahun 1960 sehinggalah manjadi sayrikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral bagi mengimbangi pengeluaran gas rumah  hijau kami. Kami bertanggungjawab dalam mencipta produk yang benar-benar selamat untuk anda, rumah anda juga bumi anda.Kesihatan merupakan tenaga, kecergasan dan kesejahteraan. Anda hanya akan sedar kehadirannya bila anda merasai dan melihatnya. Kehidupan yang sihat adalah sesuatu yang indah. Orang yang sihat sentiasa bertenaga dan kelihatan hebat. Nutrisi Shaklee telah menciptakehidupan yang lebih sihat untuk jutaan insan selama lebih daripada 50 tahun. Alami rasa sihat semula dengan nutrisi Shaklee.Tahukah Anda?

Kenapa Anda Perlu Mengambil Suplemen?

1.Kita sering terdedah terhadap pencemaran alam sekitar
2.Badan kita memerlukan dos yang lebih bagi sesetengah nutrien.
3.Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas atau tercemar.
4.Mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat
5.Kebanyakan rakyat Malaysia makan mengikut selera
6.Gangguan penyerapan nutrisi daripada makanan
7.Kehilangan nutrien dalam makanan

Kekurangan Nutrisi boleh meningkatkan risiko kesihatan
1.Penuaan pramatang
2.Kelesuan
3.Mudah mendapat penyakit dan jangkitan
4.Keguguran rambut
5.Osteoporosis
6.Kulit bermasalah
7.DAn banyak lagi

Rakyat Malaysia Terancam!!!
Obesiti
2 daripada setiap 5 orang dewasa rakyat Malaysia adalah gemuk atau obes

Diabetis
1 daripada setiap 7 orang dewasa rakyat Malaysia adalah pesakit kencing manis

Penyakit Jantung
1 daripada 6 kematian di Malaysia disebabkan oleh penyakit jantung.


KINI PILHAN DI TANGAN ANDA

Shaklee membawakan TOTAL WELLNESS CONNECTION yang menghubungkan anda kepada hidup yang lebih sihat.Pesanan @ maklumat lanjut sila hubungi saya:
017-2908954|facebook : zakiah zakaria | emel : as_zr@hotmail.com