Wednesday, 17 April 2013

NUTRIFERON

SOKONGAN IMUN

APRIL 2013 PROMOSIGangguan alam sekitar dan pencemaran udara boleh menggangu keseimbangan sistem imunisasi tubuh, Nutriferon dapat memberikan sokongan terhadap sistem imunisasi yang akan bertindak balas terhadap serangan penyakit.

Kemajun BEsar dalam Sains Imum Sistem
Nutriferon merupakan produk berpaten, campuran ekstrak tumbuhan bagi pengukuhan imun yang terbukti secara klinikal. Bila diambil secara harian dapat meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi tubuh badan anda yang merupakan pengaktif kritikal sistem imun.


  1. Formula berpaten esklusif yang menyediakan tahap tertinggi bagi perlindungan imun harian kita.
  2. Satu-satu suplemen yang dicipta oleh penemu interferon -Dr. Yasuhiko Kojima selepas lebih daripada 40 TAHUN PENYELIDIKAN
  3. Mengandungi MACH-satu campuran interferon yang merangsang ekstrak tumbuhan (500mg) yang telah dipatenkan. Campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi ini berasal daripada biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysuckle yang telah terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular.
  4. Terbukti dengan 4 kajian klinikal terhadap manusia.

4 EKSTRAK TUMBUHAN

Biji Labu - Merangsang pengeluaran interferon semulajadi didalam tubuh menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

Biji Plantago asiatica - Mangandungi polisakarida yang mengaktif sel-sel imun

Honeysuckle Jepun - Menentang penceroboh virus dan kuman

Bunga Safflower - Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman.

Dari mana datangnya VIRUS, KUMAN & MIKROB?
Kita sentiasa terdedah kepada beribu-ribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa dingin, gas buangan, asap, virus udara, habuk, berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabot, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air, makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dan lain-lain

Tau tak kuman paling banyak kat mana? cer teka??

BAGAIMANA MIKROB MENJEJASKAN KITA?
Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun, kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, athma, ekzema, jerawat dan lain-lain. Sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degeneratif, penyakit kronik, kanser dan sebagainya.

PERBEZAAN SHAKLEE / THE SHAKLEE DIFFERENCE

Dalam satu kajian makmal baru-baru ini . NUTRIFERON telah menunjukan yang ia memberi kesan secara positif terhadap sel-sel pembunuh semulajadi (NK) . Sokongan tambahan bagi penemuan hebat dalam sains sistem imun.

APA MANFAAT UTAMA NUTRIFERON

Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari-Ianya adalah satu0satunya INTERFERON semulajadi didunia. Kajian telah menunjukan bahawa INTERFERON mampu merangsang dan mempertingkat secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh T-cells, B-cells dan makrofag.

Melawan kanser & tumor - Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktif immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mempu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

Melindungi dari influenza - Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selsema, flu, alergi, inflamasi dan influenza.

Meringankan stress & Kelesuan - Meringankan kemudaratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sebuk.

Melambatkan penuaan - Formula unik NUtriferon merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sehat.

Mengurangkan Infeksi oleh pesakit-pesakit Hepatatis B &C-Keberkesanan Nutriferon dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti kembong perot, rasa mual, muntah dan lain-lain.

Mempertingkatkan Menopaus - Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggin, kitaran darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.

Mempertingkatkan PMS - Terbukti secara klinikal mengurangkan simpton yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.