Tuesday, 18 June 2013

SET HAMIL SHAKLEE

Assalamualaikum dan selamat sejahtera saya  ucapkan pada kawan-kawan yang setia memfollow blog  saya yang tak seberapa ini.

Hari ini saya   nak berkongsi cerita mengenai Set Mengandung Shaklee yang menjadi pilihan ramai ibu-ibu hamil yang inginkan sesuatu yang terbaik pada bayi yang dikandung.

Setelah mengetahui  hamil..Itu adalah kenangan paling seronok .. bagi pasangan yang berumah tangga nak pulak setelah sekian lama menunggu kehadiran cahaya mata, gembiranya tidak terkata, perkara  utama yang terfikir mesti nak memberi yang terbaik kepada si comel dari alam rahim hingga kelahiran. Tetapi apabila mengalami alahan atau masalah,..Ada yang tidak kuat semangat dan mudah putus asa dan menyebabkan kemurungan atau masalah lain semasa hamil.

Jika yang ada keturunan dalam keluarga menghidap penyakit kencing manis, lagilah rasa tertekan dan stress sebab kena minum air gula dan kena buat ujian BSP...

Jika yang kuat 'morning sickness' nya, lagilah tak berdaya...Nak makan tak selera.  Badan pun jadi lemah..lembik sebab tak lalu nak  makan..Kalau makan muntah-muntah .. tak makan pun muntah-muntah dan macam-macam lagi..Jika anda boleh makan buah-buahan, cubalah isi perut dengan buah-buahan...Cuba makan kurma, kismis atau buah-buah yang berkhasiat.  Tapi jika yang ada masalah kencing manis ketika mengandung pula tidak boleh makan sebarangan kerana bimbang akan meninggikan lagi bacaan ketika ujian BSP..

Wah..wah..wahhh panjang pulok membebel..tu lah lama tak mengarang kan

Sebab saya dah mengandung dua kali..memang mengalami alahan yang teruk sehingga kandungan berusia 5 bulan, tak boleh nak jamah nasi..jangan kata nak jamah nak bau nasi pun tak boleh..mesti nak uuwweeekkk.. makanan yang bertumis memang tak boleh..dua anak saya didalam kandungan saya hanya makan buah-buahan n minum jus sahaja..berat memang turun drastik la.. 

Okay, bila disahkan hamil, klinik akan beri asid folic pada trimester pertama. Kemudian bekal obimin, calcium, iron, dan lain-lain...Obimin tu dahlah besar pada orang yang susah nak telan ubat kan...(Tapi besar dan kecik tidak mendatangkan masalah, sebab kalau saya rasa sihat saya skip jer, kalau rasa tak sehat baru telan , saya pulok memang tak ada masaalah dengan ubat-ubatan..janji sihat semua saya telan. 

 Now nak introduce 


Set Shaklee untuk ibu hamil TRIMESTER PERTAMA

1. Vitalea
 - Multivitamin yang tebaik dengan zat besi.  Ia membantu dalam pembentukkan sel-sel darah merah..Jika ibu-ibu mengambil vitalea,tidak perlu lagi mengambil obimin ..vitalea dah bekalkan obimin yang lengkap.

2. B-complex -
 Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuklah asid folic.  Asid folic dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam badan.  Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural. So amik vitalea & B-Comp dah cukup asid folic untuk bayi anda.

3. Vitamin C
 - Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat.  Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping Vitamin C dapat meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh..Orang mengandung mana boleh demam-demam kan. so penting tingkatkan  imunisasi tubuh sepanjang kehamilan.

4.Ostematrix
 - Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua. Ostematrix  mengandungi bukan sahaja kalsium malah MAGNESIUM dan VITAMIN D..Vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan tulang dan kerangka. Pengambilan OSTEMATRIX juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat.  Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang , sakit belakang , kebas-kebas atau cramp. So penting sangat kalsium ni.

5. ESP
 - Ia adalah minuman protein yang mengandungi banyak kelebihan kepada ibu dan anak yang dikandung. Ia penting untuk membina dan memperbaharui sel-sel tisu dan hormon dalam tubuh.  Ia penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Disamping MEMBERI TENAGA pada ibu, ESP mampu mencantikkan kulit bayi dalam kandungan dan ibu mengandung itu sendiri. haaa boleh juga mengatasi masaalah strech mark tau...jangan tak percaya.

Set Shaklee untuk ibu hamil TRIMESTER 2 dan 3 

Ibu-ibu perlu mengambil vitamin-vitamin seperti di atas dan cuma perlu menambah satu lagi vitamin iaitu

Omega Guard - Omega Guard mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.

SET HAMIL LENGKAP

Disebabkan sekarang tiada stok Sustained Release Vita C 500mg...so saya akan gantikan dengan  Chewable Vit C 100mg..Khasiatnya tetap sama, cuma Vita C 500 mg  ambil sebiji sehari tapi Chewable Vita C 100mg diambil 3-5 biji sehari bagi melengkapkan dos pengambilannya.

Chewable Vita C Plus 100mg
-Testimonial pengguna-

Adik saya menggunakan set kehamilan sepanjang kehamilan , alhamdulillah tiada masaalah sepanjang kehamilan, dan bersalin dengan senang..now baby dia sehat..kulit cerah, badan keras..tulang kuat..n bijak lahh sangat...ooo md naufal...

Sekian sahaja mengenai set hamil Shaklee untuk hari ini..Jika ada sebarang pertanyaan atau tempahan sila hubungi  :
Zakiah ZAkaria |FB: Zakiah Zakaria |017-2908954 | ID : 888221


Berikan yang terbaik buat anak anda., bermula dari dalam kandungan lagi...