Wednesday, 28 August 2013

AWET MUDA tanpa suntikan

Istilah makanan segera 'INSTANT' '3 in 1' sememangnya sudah tidak asing pada zaman serba canggih ini.  Kita sesebenarnya cukup taksub dengan apa sahaja yang membabitkan isu segera sehinggakan untuk kesihatan dan kelihatan cantik dan muda pun ramai yang memilih cara instant.

Contohnya untuk kelihatan cantik dan awet muda  ada yang sanggup berhabis puluhan ribu mendapatkan suntikan vitamin C, Rawatan Botoks, Sel stem dan SUrgeri.

Tahukan anda, kita sebenarnya dapat MENGEMBALIKAN KEREMAJAAN dan MENGHILANGKAN tanda-tanda PENUAAN dengan mendapatkan khasiat tambahan yang sesuai???

Proses Penuaan paling ketara dapat dilihat pada lapisan epidermis iaitu lapisan bawah kulit. Khasiat yang cukup dan seimbang mampu menjadikan kulit LEBIH ANJAL & AWET MUDA.

Kolagen merupakan salah satu daripada 4 jenis tisu asas dalam tubuh manusia, sebab itu RAMAI yang mula SEDAR tentang keperluan KOLAGEN dan terdapat banyak produk yang mula menggunakan kolagen sebagai bahan utama produk mereka.

Kira-kira 30% daripada jisim tubuh terdiri daripada Kolagen, dari situ ia membentuk pelbagai tisu penyambung seperti kulit, otot, rambut, tendon, ligamen, darah , tulang & tulang rawan yang membentuk kerangka tubuh. Namun, penghasilan kolagen akan mula BERKURANG bila USIA semakin MENINGKAT.  
Vivix & Collagen Shaklee

****Paras KOLAGEN mula menurun bila usia mencecah 20 TAHUN.  ****

Kulit merupakan bahagian paling awal pada tubuh yang dapat mengesan kekurangan Kolagen dalam tubuh.  Tandanya, 
  • kulit kita akan menjadi kering, 
  • kasar, 
  • hilang keanjalan 
  • dan berkedut. 
  • Selain itu  kulit kekurangan kolagen juga akan membawa kesan negatif pada rambut dan kuku. 
  • Rambut akan mula gugur dan menjadi nipis, disamping hilang keanjalan dan keseriannya.
  •  Kuku pula menjadi lebih rapuh dan kadar pertumbuhannya menjadi perlahan.
JIka anda ingin mengekalkan kulit yang muda berseri , cubalah ambil KOLAGEN Shaklee, didikuti dengan VItamin C dan Polifenol (VIVIX) untuk meningkatkan semula paras Kolagen anda.


KELEBIHAN KOLAGEN


Kolagen dapat membantu membina semula serat Kolagen untuk menggalak penghasilan Kolagen pada lapisan dalaman kulit. Justeru anda dapat memiliki semula kulit yang lembut, lebih anjal. licin , gebu dan muda berseri.

Kolagen juga akan menggalak pertumbuhan rambut baru, dan menjadikan rambut lebih kuat, tebal dan berseri. Polifenol kaya dengan antioksidan yang berkesan untuk mencegah kehilangan kolagen akibat ancaman radikal bebas.

Walaupun penuaan tidak dapat disekat namum hasil kajian menunjukan ekstrak daripada tumbuhan semulajadi  seperti Polygonum cuspidatum, anggur Muscadine, European Eldeberry dan Lobak Unggu boleh membantu proses penuaan berlaku secara sihat.


Vitamin C pula merupakan elemen penting yang menggalakan penghasilan Kolagen dan tisu penyambung yang lain.

Gabungan polifenol dan VItamin C yang kaya khasiat antioksidan juga terbukti secara klinikal sangat baik dalam menentang radikal bebas yang menyumbang kepada masalah penuaan kulit serta penyakit kesan penuaan seperti darah tinggi, jantung, kanser dan diabetis.

Shaklee berpengalaman lebih 5 dekad penyelidikan dan pengeluaran produk kesihatan Vivix yang kaya dengan Kolagen dan Vitamin C semulajadi adalah antara produk paling ideal untuk menjaga kesihatan kulit, melewatkan penuaan  dan menentang penyakit akibat kesan penuaan. Langkah antipenuaan hendaklah bermula di peringkat sel tubuh. Dengan memiliki sel sel tubuh yang sihat, sudah pasti badan turut menjadi sihat dan awet muda!!

 Gabungan Vivix + Collagen + Vitamin C membuatkan anda merasa 25 tahun lebih muda daripada usia sebenar.

tak percaya tak per...
tapi once dah cuba sure terbukti keberkesanan...tak pilih brand lain dah....!!!!apa benda pun cantik if tak jaga lama-lama jadi tak cantik..so pilihan ditangan anda....Anda tentukan.


Hubungi saya :
FB : zakiah zakaria
Pages : Sihat cergas dan cantik menawan
Hp : 017-2908954
COD : Wangsa Maju / Setapak / Keramat / Melawati / Setiawangsa / Gombak /Bahau N9
Pos : Seluruh Malaysia