Thursday, 19 December 2013

Meningkatkan Sistem IMUN secara SEMULAJADI

Sistem imun anda adalah penting, Sangat banyak seperti tentera peribadi anda sendiri, dan penjaga-penjaganya badan anda terhadap serangan dari penceroboh (seperti bakteria, kulat, dan virus), mempertahankan terhadap jangkitan dan beberapa jenis kanser.

tetapi gaya hidup moden hari ini penuh dengan cabaran seperti ;
-pemakanan yang tidak seimbang & sihat,
-merokok,
-tekanan,
-kurang senaman atau
-Gemar tidur.


Immune Booster Set


Ini akhirnya boleh melemahkan fungsi imun dan mengurangkan keupayaan badan untuk melindungi dirinya.

di samping itu, secara tanpa kita sedari ancaman kesihatan yang banyak tidak dapat dilihat, Virus seperti influenza, meningkatkan bakteria tahan, toksin persekitaran, seperti wabak SARS dan selsema burung, mengancam sistem imun kita setiap hari tanpa kita sedari. Apabila sistem imun kita adalah di bawah tahap optimum, kita akan  lebih terdedah kepada penyakit, seperti Selsema, Demam, penyakit berjangkit dan kanser.

Mujurlah, kita tidak bersenjata. Sistem imun kita adalah reka bentuk untuk melindungi kita. jadi, menyimpan ia berfungsi prestasi kemuncaknya, supaya anda boleh kekal kuat sihat. Terdapat banyak nutrien imun penggalak sistem 'semula jadi yang boleh memperkukuh sistem imun anda ..

Benih labu
Safflowers
Benih Plantago
Jepun tunas Honeysuckle Bunga
(Interferon Booster)

Apakah Interferon?
adalah protein semulajadi yang mencetuskan sistem imun badan untuk  menyerang mikrob dan meningkatkan keupayaan sistem imun untuk melancarkan tindak balas imun. ia adalah penemuan pada tahun 1954 oleh Dr Yashukiko Kojimi, seorang doktor perubatan dan penyelidik biologi yang obeserved bahawa melemahkan sistem imun menghasilkan kurang interferon. selepas pemeriksaan, pengujian dan penilaian lebih daripada 200 herba yang berbeza, Dr Kojima menemui gabungan 4 ramuan botani yang diperolehi daripada:
 -biji labu,
 -bunga safflower,
 -biji Plantago, 
 -Japanese honeysuckle flower n secara semula jadi boleh meningkatkan pengeluaran badan interferon sendiri tanpa tekanan ditambah kepada badan. kajian klinikal menunjukkan gabungan ini unik campuran botanikal berkesan dalam pesakit dengan hepatatis kronik c.

Shaklee membawa anda program penggalak imun untuk meningkatkan sistem imun anda dan membantu untuk melindungi diri anda untuk perlindungan yang lebih kukuh.

VITAMIN C
-VITAMIN C mendahului senarai penggalak imun kerana ia terlibat dalam pengeluaran antibodi, fungsi sel darah putih dan aktiviti, dan yang paling penting, ia melibatkan dalam pengeluaran interferon, keperluan Vitamin C dibangkitkan apabila sistem imun adalah di bawah tekanan. 

CHEWABLE VIT-c
-rasa sitrus yang hebat dan menyediakan vitamin c bersamaan 1.5 oren. ia sesuai untuk kanak-kanak atau sesiapa sahaja yang mempunyai masalah menelan tablet.

GARLIC (Bawang putih)
- Satu tablet mengandungi 500mg garlic.
Bawang putih adalah antibiotik dan berkuasa penggalak imun semula jadi. Allicin adalah komponen aktif dalam bawang putih yang merangsang pengeluaran sel-sel putih, meningkatkan aktiviti sel pembunuh semula jadi, dan meningkatkan pengeluaran antibodi.

ZINC COMPLEX
 - Dirumus dengan zink gluconate sangat bioavailable dalam pangkalan alfalfa dan barli panggang.
Zink berfungsi untuk penyelenggaraan fungsi imun yang normal. dan penyembuhan luka yang perlahan.
Konsultasi secara percuma sila hubungisaya
FB: Zakiah Zakaria | Page: sihat cergas dan cantik menawan | 017-2908954