Wednesday, 19 February 2014

CERITA CINTA SAYA BERSAMA SHAKLEE

Bagaimana saya terjun ke bisnes Shaklee???

Bermula dengan set penyusuan anak kedua saya,  Nawaitu nak menyusukan anak sehingga berumur 2 tahun, akhirnya Allah makbulkan..Amin.

Tak sangka dengan set penyusuan saya mendapat order , 

Bagaimana????

1-kebetulan adik saya baru disahkan hamil anak pertama, adik adalah customer pertama saya.

2-kawan-kawan rapat yang melihat perubahan pada diri saya,.teruja apabila melihat kegigihan saya mengepam susu, berpuasa penuh still energetic, dan kulit saya tak perlu pakai bedak & foundation.


Dan yang paling best bulan pertama saya dapat bonus Shaklee RM20.++. just duduk kat rumah tak perlu keluar rumah, jadilah siapa nak bagi RM20.00? tanpa buat apa-apa kan?

Saya tak der target nak dapat ratus-ratus, apatah lagi ribu-ribu, sebab saya memang pangkah MLM, sebut jer MLMterus jawapan yang keluar daripada mulut tak payah create:

tak per lah saya tak berminat, 
saya tak der bakat,
saya tak rajin, 
saya tak pandai, s
aya tak reti promote, 
saya buta it, 
saya mudah jemu, 
saya orang yang tak konsistan,
Saya tak pandai cari down line
dan macam - macam alasan yang saya bagi.

Tetapi dengan Shaklee Bisness itu datang secara semulajadi, Saya tak perlu cari pelanggan, saya tak perlu cari downline, 

Apa yang saya buat, 

Saya share aktiviti saya bersama shaklee
Saya share feedback pengguna shaklee
Saya berdoa pada Pencipta Allah SWT
Saya minta restu ibu bapa & suami

Alhamdulillah rezeki datang tak putus.
Ekonomi keluarga dapat saya tingkatkan

Jika dulu plan nak hantar anak kelas muzik nampak samar dengan pendapatan kami suami isteri, but now alhamdulillah-berjaya

Jika dulu syiok + jeles tengok adik- beradik , kawan-kawan bercuti dalam negara, But now alhamdulillah saya boleh bawa family bercuti-alhamdulillah

Jika dulu saya berkira-kira bila orang minta sedekah, but now alhamdulillah

Jika dulu saya berkira-kira nak balik kampung, tetapi sekarang rasa nak balik-terus angkat beg.

Jika dulu saya berkira-kira nak makan best-best, tunggu gaji, tu pun kadang-kadang tak lepas, tapi sekarang alhamdulillah.

JIka dulu saya berkira-kira nak belanja adik beradik, kawan-kawan, tapi sekarang alhamdulillah.

Jika dulu saya tak cukup nak bagi mak & ayah tetapi sekarang dah cukup * cuma mak selalu menolak *

Jika dulu satu kereta kelisa puas nak adjust...installmant, petrol, maintenance, alhamdullillah Ya Allah now @ 2 biji Kereta 
.



Pendek dan Panjang Kata, Allah membuka rezeki yang luas kepada saya dengan Shaklee.

Alhamdulillah.



Anda mahu mengubah diri anda
Ingin menyertai saya dengan Shaklee?

Jangan bertangguh lagi

Segera hubungi saya 
017-2908954
SID : 888221
my family