Tuesday, 23 September 2014

Demam Campak dengan Herba Blend

Anak Bujang Kena Chicken Pox


Cuti sekolah disambut dengan Demam campak anak bujang sulung.. pada awalnya tumbuh sebiji jer kat batang hidung, kita ni ingat semut gigit, kemudian ESOKNYA dekat kaki, memang tak jangka ler demam campak, sampai ler 3 hari seterusnya abam mengadu semut gigit banyak kat badan dia, saya pun selak baju dia, tengok-tengok dah bercambah...ini bukan semut gigit abam oiii gayanya dah macam abam kena chicken pox.

Tiba-tiba menitik air mata anak bujang, abam tak nak chicken pox!!!!!!!!

hahah..hahahhah...lawak betul la anak teruna aku ni...sampai menangis, so bermulalah misi ibu yang terpaksa off duty sebab nak jaga budak chicken pox. kena pulak chicken pox dia yang besar dan kandung air...uihhh seqeyau juga tengok, kita nak pegang pun ngeri.
chicken pox baru nak naik , masam jer muka

Memang rules pun kan orang yang kena chicken pox tak akan diterima dimana-mana nursery & sekolah, kalau hantar pun disuruh balik.  

Bermulalah misi ibu dengan petua opah:

  1. Minum Air Kelapa Segar tanpa air gula & Ais
  2. Sup Ayam
  3. Daun Mambu untuk kibas gatal
  4. Jangan bagi makan ubat doktor
Semua petua ni saya buat, hiiii memang tak makan pun ubat yang doktor kasi, saja pergi klinik nak habiskan duit..tak lah  saya pergi klinik , Disebabkan anak teruna ni demam dan muntah, so kenalah jumpa dr. sebab saya memang fobia kalau anak-anak demam. Dapatlah ubat demam + ubat gatal + ubat sapu.


Setelah seminggu ibu bercuti, chicken pox abam masih belum surut, ada lagi biji-biji yang belum pecah, saya tak sapu pun losyen yang doktor bagi. 



chicken pox tengah giat meyerang

 saya gunakan HERBABLEND untuk anak teruna saya.


Kenapa saya pilih Herba Blend @ Multi Purpose Cream?


  • Kerana ia merupakan Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal.
  • Rasa Kesejukan mentol @ berangin membuatkan si pemakai rasa Nyaman dan tidak MELEKIT.
  • Fungsinya dapat melembutkan kulit dan mengurangkan kesan parut termasuk kulit yang Kasar & Keras pada lutut, siku dan kaki.
  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba SEMULAJADI yang sungguh menyegarkan seperti rosemary, yarrow, sage, horse chestnut.
  • Halal
  • Senang dibawa


Selepas 10 hari ini lah wajah kesayangan anak teruna, ada lagi kesan parut sikit-sikit, dia tak pergi sekolah, alasannya nanti kawan-kawan abam nampak parut.

almost lega


untuk dapatkan produk shaklee boleh hubungi saya pengedar sah shaklee anda:
017-290 8954 | FB: Zakiah Zakaria | Pages : Sihat cergas dan cantik menawan | email : as_zr@hotmail.com
COD : Wangsa Maju | Sri Rampai | Setapak | Danau Kota | Keramat | Taman Melati | Setiawangsa | Gombak dan sekitarnya.

POSTAGE : Seluruh Malaysia.