Wednesday, 22 October 2014

Adik dan Herba BLEND

Chicken pox penyakit berjangkit, abam dah kena sudah semestinya adik pun akan kena just be ready my princess!!!!



Seminggu selepas abam dah kering chicken pox, sampai opis dapat whatsapp dari en. suami gambar chicken pox 2 ketoi kat badan princess.. YESSS dah set dah memang tunggu giliran je!!

chicken pox baru nak naik

Balik dari pejabat, singgah beli air kelapa muda sebiji no sugar, no ice! RM3.50, habis la separuh princess minum malam tu. yang baki tu mak princess la yang belasah.

chicken pox dah mula misi
Sebenarnya waktu naiknya chicken pox tu seminggu sebelum raya haji, mak doa-doa by raya haji dah kering dah boleh la beraya. dekat muka tu sapu cream serba guna Herba Blend Shaklee.

herba blend 
inilah rupenya krim herba blend, saya  tak guna ubat sapu klinik sebab nanti dia akan melekat kesan putih, kalau krim ni tak melekit, lepas sapu terus serap tanpa kesan pastu rasa sejuk mentol yang nyaman boleh kurangkan rasa gatal, Sepanjang princess terkena chicken pox, krim ni memang sentiasa ada sebelah dia, tak perlu tunggu saya sapu, apabila princess rasa gatal dia akan sapu sendiri pada tempat gatal. Ha berdikari lah sangat kan!!!

wajah princess pada hari raya haji
Tengok photo to...chicken pox dah kering tapi orang kata, waktu ni lah virus dia akan berjangkit, dan perlu elak terkena hujan nanti parut tak hilang. Nak kuarantin macam mana hari raya..naseb la kalau berjangkit.


Gambar sebelum dan selepas

Lepas raya alhamdulillah, bijik-bijik chicken pox dah mula tanggal sendiri, tapi banyak juga yang princess kupil sendiri sebab dia geram-pesan la banyak kali pun..tengok-tengok jari-jari kecik tuh dah kupil..alahai anak omak..kan berparut nanti-tak comey!!! 
Mesti dia geram, omak yang tengok pun geram..

Kejap-kejap mesti dia tanya, nape lama sangat chicken pox adik nak hilang ni?? speechless omak tau!!!




Gambar terbaru minggu lepas, dah bebas chicken pox, tapi bila hari hujan dia dah mention, adik tak boleh kena hujan...
gara-gara chicken pox lah ni.



salam sayang ibuveronza