Tuesday, 25 August 2015

BAYOU LAGOON PARK RESORT, MELAKA

Cuti Merdeka 3 hari ni kan parents yang masih tercari-cari destinasi nak bawa anak-anak, boleh pilih Bayou Lagoon Park resort Melaka. Haaah habes cerita berendam la puas-puas..hahahhah.


Mesti Nak budget kan , saya sertakan pamplet kat sini Room Rates tahun 2015. pilih ikut keselesaan dan kemampuan. Jika Family besar boleh pilih apartment 3 bilik. Family kecik boleh pilih studio type jek..tu pun dah luas sangat. Oiitt kalau nak pilih bilik yang ada Jakuzi pun boleh..berendam la sampai lebam.




Ni gambaran Type of room, memang selesa, bilik tidur saya studio type ada:
 katil singgle 2
LCD TV ada channel astro lagi
Ruang dapur
ada jag keetle
peti sejuk
Air Mineral 2 botol
Cofee & Tea
Bilik Air ada air panas & bathroom amenities
Hair dryer
iron & ironing board
Aircond (2biji) 1 kat ruang tv & 1 kat tempat tidur
kipas kat ruang tv

Bilik Air pun luas, Tempat membuang & Mandi Asing tau.
Yang best bilik air ada tingkap bila buka nampak katil ..hahahhh




 Senang jer kalau tak tau Jalan guna jer 'Waze kompom sampai depan Hotel. Saya sertakan map untuk korang.




 Ha ni dia Water Park, Fees pun murah sahaja
Dewasa : RM22.00
Kanak-kanak: RM16.00
Warga Emas : RM11.00



ni tag untuk masuk Water Park, so make sure pakai jer tag ni yea..hahah lawak sikit anak bertuah saya masuk untuk 2 hari tetapi bayar sekali jer, sebab yang semalam punya tag dia tak buang, so esoknya turun orang yang jaga kat water park tu tengok kat tangan dia dah ada tag so masuk jer...



Saja nak juga tempek no. bilik..hahahahh


ehhh korang bukan ada water park jer tau kat situ, ada juga 9D Theatre, fees masuk per entry rm16.00 satu kepada , dewasa ke kanak-kanak ke sama jer fees dia.

tapi saya rasa menyesal plak tak syiok pun pening kepala sampai nak muntah..uweeeekk..
uitt kalau ada anak kecik riba ja, cam saya bayar untuk 3 orang jer..yang baby tu ayah dia pangku, si kakak 4 tahun tu saya pangku, save budget.




hepi Holiday korang yea.
Wifi ada tapi sebab time saya check in tu ramai sangat so memang slow la sangat.