Thursday, 10 March 2016

ETS train percutian awal tahun 2016

Percutian tahun 2016, destinasi pilihan Pulau Langkawi , Kedah.

Kali ni kitaorang nak mecuba pengalaman menaiki ETS train, 4hb januari boss dah belikan tiket one way ke Arau. 

Tambang untuk :
dewasa RM76.00 sehala  manakalan 
kanak-kanak RM40.00 sehala. 

Beli tiket sehala sebab balik KL nanti nak fly terus dari Langkawi.

Bertolak jam 9.30am dari Station KL Sentral selamat tiba di Stesen Arau jam 3.00pm . 

Perjalanan mengambil masa dalam 5-6 jam (macam naik bas Ekspress).

Disebabkan banyak pit stop agaknya yang menyebabkan anak-anak bosan, dan sibuk tanya lambat lagi ke nak sampai????

Untuk menghilangkan kebosanan anak-anak,  bawa diorang melawat kafe, Harga makanan atas jalan agak mahal, makanya beli sikit jer untuk kudap-kudap.

Jom layan gambar anak-anak sepanjang dalam train.








Jumpa lagi di next entry


Zakiah Pengedar Shakle & Dexandra Perfuma